top of page
  • Foto van schrijverRedactie

Ruim 125 donaties voor kerstactie van JCI Walcheren

Ondanks het mindere weer op 9 december, bewees JCI Walcheren samen met Piet Vreugdenhil en zijn kerstbomen dat ware kerstgeest niet door regen gedimd kan worden. Op deze regenachtige dag stonden wij op de Langevielebinnenbrug, waar we een mooie opkomst zagen van mensen die de regen trotseerden om hun donatie of wens uit te brengen.Ruim 125 voorbijgangers toonden hun vrijgevigheid door te doneren voor het vervullen van wensen uit onze wensenboom. Daarnaast werden er meer dan 40 inspirerende kerstwensen in onze boom gehangen, die ons hielpen te bepalen waar we de meeste impact konden maken.


Na zorgvuldige overweging van alle verzamelde wensen en de totale opbrengst aan donaties, viel op dat veel mensen hoopten dat we iets bijzonders konden doen voor zowel de jongere als oudere generatie tijdens de kerstdagen. Met deze gedachte in ons achterhoofd, hebben we onderzocht waar we de meeste impact konden maken zonder inbreuk te doen op het werk van andere goede doelen of instellingen tijdens de feestdagen. 


Allereerst hebben we de kans gekregen om de jongeren verbonden aan de Voedselbank Walcheren een speciaal kerstgeschenk te geven: een bioscoopbon. Deze bonnen stelden hen in staat om tijdens de kerstdagen samen met hun familie of vrienden te genieten van een film, een ervaring die ze anders misschien niet hadden kunnen hebben.


Daarnaast hebben we een deel van de opgehaalde donaties gebruikt om de tuin van de  SVRZ-locatie voor dementerende ouderen aan de Thibautstraat in Middelburg te versieren. Samen met de kerstbomen die Piet genereus doneerde, hebben we deze locatie omgetoverd tot een sfeervol kerstparadijs, wat zorgde voor een warme kerstsfeer.Deze actie was niet mogelijk geweest zonder de steun van iedereen die, ondanks het weer, naar onze stand kwam om te doneren. Speciale dank gaat uit naar kestbomenverkoper Piet Vreugdenhil en zijn collega Jacco die ons de kans heeft gegeven een standje op te bouwen op de Langevielebinnenbrug tussen de kerstbomen. En tot slot natuurlijk onze trouwe JCI leden die volledig nat geregend waren, maar toch tot het einde zijn doorgegaan. 


Dankzij de inspanningen van iedereen hebben we samen voor een feestelijke periode gezorgd waarin iedereen, ongeacht hun omstandigheden, de warmte en vreugde van Kerstmis kon ervaren!

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page